Uteliv

Om du och dina vänner är på besök som turister i Norrköping eller Linköping finns det en rad barer, pubar och klubbar där ni kan avnjuta öl, vin och dans. Det är dessutom nära mellan städerna, och det är enkelt att ta sig mellan dem med till exempel tågpendeln om ni får för er att gå ut i den ena staden, men bor i den andra. De flesta klubbarna och barerna hittar ni i städernas stadskärna, vilket innebär att det inte är långt ifrån andra uteställen, kollektivtrafik och tågstation. Här kommer ett gäng tips på uteställen och uteliv i dessa två städer.

Världens bar och kök i Norrköping

På Världens bar och kök finns det mesta. Här kan ni äta god mat och dricka vin, öl eller drinkar. Under dagarna serveras kaffe och lunch. Under helgerna stänger stället klockan 01.00, varpå ni kan gå vidare till ett annat ställe om så önskas. På kvällarna spelas musik på stället, men det finns inte något större utrymme för dans – då kan ni med fördel bege er till Arbis, som bara ligger ett stenkast bort.

Arbis bar & salonger i Norrköping

Arbis bar & salonger (ofta kort och gott Arbis) har fungerat som lokal för en rad saker genom åren. Idag finns här en bistro, men om helgerna huserar olika klubbar i lokalen. Dessa har öppet till klockan 03.00. Med jämna mellanrum hålls även spelningar här, vilket kanske kan intressera musikfantasten. Arbis är en gammal teater, vilket också gör att själva lokalerna är imponerande.

Hamlet pub i Linköping

Föredrar du mysigt pubhäng före dans? Då kan du söka dig till Hamlet pub i Linköping. Den här puben ligger praktiskt beläget i mitten av stan, med många andra barer, pubar och klubbar inom gångavstånd. Du som tycker om klassiska brittiska pubar lär inte bli besviken! Såväl inredningen som atmosfären och pubmaten osar Storbritannien och sortimentet av öl är brett. Slå dig ned här med ett gäng vänner och beställ in någon av alla ölsorter som finns.

Restaurang L’Orient i Linköping

L’Orient är en självklar plats i Linköping för dig som tycker om dans och nattliv. Utestället ligger mitt i centrum. Här serveras mat, och på helgerna kan du räkna med dans till all möjlig musik, så som R’n’B, rock, hiphop och blues. Dessutom bokar stället då och då heta artister från Sverige, och ibland även internationell musik. På helgerna stänger L’Orient klockan 03.00.