Restauranger

När man är på besök i en stad innebär det ofta att man tar del av vad staden har att erbjuda. Det kan handla om alltifrån shopping till uteliv. Men det innebär även en hel del restaurangbesök. Det kan vara bra att spana in redan på förhand vilka det finns att välja mellan, för att hitta en restaurang som faller just dig i smaken. Både Norrköping och Linköping är relativt stora städer i Sverige, och här får du tips på två restauranger i vardera staden som är värda ett besök.

Restaurang Enoteket i Norrköping

Enoteket är ett perfekt ställe för dig som tycker om italiensk mat, goda viner och som vill vistas i en avslappnad atmosfär. Restaurangen har fokuserat på att vara okonstlad, och öppen för alla. Ofta behöver du inte ens boka bord här, utan kan slinka in och själv beställa din mat i baren. Här hittar du en hel del inspiration från Italien, så som bruschetta, mozzarella, en rad olika pasta, kalv och såklart ett bra utbud av viner.

Kvarterskrogen Asken i Norrköping

Kvarterskrogen Asken är välkänd i Norrköping. Här hittar du ett brett utbud av mat, och dessutom deras “bakficka” BurgarBaren om du är ute efter en riktigt god hamburgare. Här finns såväl lunch som afterwork, och menyerna ändras i takt med att säsongerna ändras. Det breda utbudet av mat gör att du kan hitta allt ifrån Buddha Bowls till rödspätta på lunchmenyn. Här finns också klassiker som råbiff och intressanta rätter som hummertacos.

Hey Lucy i Linköping

Hey Lucy är krogen för dig som älskar asiatisk mat. Här hittar du en rad innovativa rätter som alla är inspirerade av Asien. Restaurangen ligger mitt i stan. Vad sägs till exempel om rätter som värmande nudelsoppor, spännande tonfisktacos eller gyoza, det vill säga friterade dumplings? Det är inte bara i storstäder som Stockholm som du kan hitta nyskapande och trendig mat, även på Hey Lucy i Linköping har man satsat på just det.

De Klomp i Linköping

På De Klomp i Linköping har man valt att satsa på mat där råvarorna ställs i centrum, och där rätterna i sig inte ska vara för krångliga. Dessutom har de satsat på ett stort utbud av öl från världens alla hörn. Här finns också möjlighet till ölprovning. Menyn består bland annat av gnocci, röding, lamm och hästkorv. De har också en pubmeny med burgare i fokus. Här får du räkna med en lite högre prisklass på maten, men det är det definitivt värt.