Starta eget företag med företagslån

Den fjärde storstadsregionen som innefattar Norrköping och Linköping har ett utvecklat näringsliv. För dig som planerar att starta ett eget företag i regionen finns det dock flera saker att tänka på. Bland annat måste du hitta finansiering till uppstarten, vilket du kan få genom ett så kallat företagslån.

Fjärde storstadsregionen har ett brett näringsliv

Mellan Linköping och Norrköping samt närliggande orter finns det ett utbrett näringsliv och företagande. Här sker bland annat mycket verksamhet som innefattar teknik men även olika former av tillverkningsindustrier. För dig som vill starta ett nytt företag finns det med andra ord potential. Oavsett vilken bransch du vill ge dig in i finns det dock ett vanligt problem – finansiering. Eftersom det kan vara svårt att starta ett företag på egna besparingar kan det bli aktuellt att låna. De flesta nya företagare tar därför någon form av företagslån för att inledningsvis kunna finansiera sin verksamhet.

Företagslån är ofta viktigt för nya företag

Eftersom det kostar pengar att bedriva alla former av verksamhet är det inte konstigt att många lånar till en början. För de få som har tillräckligt stora besparingar är det inte heller säkert att man vill satsa hela sitt egna kapital. Därför blir det aktuellt för i stort sett alla nya företag att ta ett företagslån. Ett företagslån kan användas till mycket, några exempel är:

  1. Lokal. De allra flesta företag kräver någon form av lokal. Även om du till en början driver företaget själv kan det krävas att du har en företagslokal utanför hemmet. Därför kan det krävas att du lånar för att antingen hyra eller investera i en lokal till företaget.
  2. Utrustning. Beroende på verksamheten kan kostnaden för utrustning skilja sig mycket. För den som bedriver teknikverksamhet kan utrustningen vara alldeles avgörande för resultatet. Men även för den som bedriver mer praktisk verksamhet som hantverk kan det krävas utrustning som man inte kan finansiera själv.
  3. Löner. Behöver du anställda för att driva din verksamhet kan det bli aktuellt att använda delar av företagslånet till löner. Även om det kan ta emot kan det krävas för att på lång sikt kunna bedriva verksamheten.
  4. Marknadsföring. De flesta nya företag satsar på marknadsföring. Eftersom du är ny i branschen krävs det helt enkelt att folk får veta att ditt företag existerar.

Oavsett vad du ska använda ditt företagslån till är det viktigt att du får de bästa villkoren. Ett enkelt sätt att jämföra företagslån är via Företagslån.com. Där kan du se aktuella räntor hos olika långivare och hitta den som passar dig bäst. Du kan även ansöka om ett så kallat starta eget lån avsett för dig som precis startat ditt egna företag.