Så lyckas du när du startar företag

Den fjärde storstadsregionen består av Linköping, Norrköping och det närliggande området. Här får man en kombination av både storstadslivet och naturen, vilket kan vara svårt att hitta på många andra platser. Utbudet som finns i området och förbindelserna till närliggande städer gör det optimalt att starta företag i fjärde storstadsregionen.

Här finns omkring 36 000 etablerade företag vilket som exempelvis Siemens och Toyota samt Linköpings Universitet som har lite drygt 28 000 studenter. Det finns även bra förbindelser för att ta sig runt om i landet och till destinationer utanför Sveriges gränser.

Fjärde storstadsregionen är en perfekt plats för att starta företag eller om du redan är egen företagare och vill ta plats på marknaden. Här finns det mycket hjälp att få och det finns också bidrag och stipendium att söka för de som behöver extra kapital. Norrköping Science Park erbjuder olika slags seminarium för att hjälpa nya företagare att komma igång. Ett av dessa seminarier kallas för Start Up där man kan lära sig mer om användbara ämnen som exempelvis försäljning, marknadsföring och juridik. Den andra typen av seminarium som erbjuds här är Make It, men detta riktar in sig på de som verkar inom kreativa näringar. Även Arbetsförmedlingen kan erbjuda hjälp inom hur man går tillväga för att starta eget.

Nätverka

Fjärde storstadsregionen är också en bra mötesplats för företag som gör det enkelt för dig att träffa andra som verkar inom samma område. På så sätt kan ni ge varandra tips och vägledning, men även dela idéer och nätverka. Många olika typer av event anordnas året runt för att inspirera alla som vill eller precis har startat ett företag. Nyföretagarcentrum är certifierad rådgivare och kan därför komma med många användbara tips och råd kring vad man bör tänka på när man vill starta företag.

Nyttja kompetensen

Linköpings Universitet är en av de största skolorna i Sverige och här finns det mycket kunskap att hämta för den som vill. Det finns möjlighet att forska inom olika ämnen som bland annat psykologi, arbetsliv samt data och IT. Du kan också anmäla dig till kortare kurser inom olika intressanta ämnen som kan ge dig en bra grund inför framtida företagande. Universitetet har också samarbeten med många företag i regionen, vilket kan vara till stor hjälp om man själv är sugen på att ta ett stort kliv in på arbetsmarknaden med en alldeles egen idé. Den fjärde storstadsregionen har alltså många fördelaktiga verktyg som kan användas i samband med uppstarten av ett lyckat företag.